Werkwijze fotoshoot

Wat kun je verwachten bij een professionele fotoshoot?

De werkwijze is gelijk voor een zakelijke of een privé portretfotografiesessie in de studio.

Ik werk het liefst in de studio en met aanvullend natuurlijk licht. Op deze manier kan ik het beste jouw essentie vastleggen in een portret. Mijn studio staat in Leeuwarden. Aan de rand van de zuidkant, in het groen dicht bij water. En  parkeren kan pal voor de deur. Ook met het OV is het goed bereikbaar, de bus stopt voor de Aldlanstate. Mijn studio is ook voor minder validen toegankelijk, er zijn 4 liften. Dus je scootmobiel of rolstoel kan mee naar de studio. Ik ben eventueel ook beschikbaar voor shoots op andere locaties.

Voorafgaand aan de fotoshoot

We hebben in de studio contact of per email of per telefoon en bespreken je wensen en mogelijkheden voor de fotoshoot.
Als eerste vraag ik je 2 à 3 voorbeelden mee te nemen of me vooraf te mailen die je aanspreken qua Fotografie.

We bespreken, welk pakket je wilt en plannen een datum in. Indien gewenst wordt ook visagie geregeld. Je kunt online betalen. Na betaling is de boeking definitief. In principe gaat een shoot in de studio altijd door,

Wanneer kun je het beste een afspraak maken voor zakelijke portretfotografie?

Je kunt het beste 2 maanden voor de gewenste datum boeken. Als je geluk hebt, kan het misschien ook op een kortere termijn.

Wat voor soort zakelijke portretfoto’s kun je verwachten?

Dit overleggen we altijd vooraf. In iedere shoot zit er in ieder geval een headshot (dit is een foto van dichtbij van je hoofd). Deze kan gebruikt worden voor je online profielen, zoals linkedIn, twitter, facebook, google+, pinterest etc. Daarnaast wordt een aantal foto’s gemaakt waar je helemaal op staat en een aantal waar een deel van je lijf op staat. Er zullen foto’s zijn waar je in de camera kijkt en foto’s waar je wegkijkt. Lachende foto’s en meer serieuze poses. Lopen, springen, liggen, zitten, er is van alles mogelijk, jij geeft je wensen aan.

Kleding voor de shoot.

Tenminste 1 witte blouse/overhemd en 1 zwarte blouse/over hemd en verder, die kleding waarin je je het lekkerst voelt. En iets kleurrijks is ook altijd fijn om bij je te hebben. Afhankelijk van het het pakket dat je gekozen hebt of je wensen, zijn er vele kledingwisselingen mogelijk, dus leef je uit zou ik zeggen. Wat betreft de make-up, gebruik wat je altijd gebruikt en waar je je prettig bij voelt.

Tijdens de fotoshoot

We drinken een kop koffie of thee en gaan daarna aan de slag.  Mocht je erg nerveus zijn, dan doen we eerst een ontspanningsoefening en een sessie gekke bekken trekken voor de camera, een sessie die acteurs verplicht moeten doen, maar anderen vinden dit vaak erg grappig om te doen. Dat maakt,  dat daarna de camera vaak gewoon vergeten wordt. We maken verschillende foto’s  en eventueel verwissel je van outfit. Tijdens het fotograferen laat ik je al foto’s zien. Zo kun je zien of er al beelden bij zitten waar je blij van wordt. Waar je op staat zoals je gezien wilt worden  voor je zakelijke portretten. Je zult merken dat je gaande weg de shoot je steeds meer op je gemak zult gaan voelen en op een gegeven moment zelfs vergeet dat er een camera op je wordt gericht.

Na de fotoshoot

We bekijken na afloop samen de foto’s en jij maakt een eerste selectie van de foto’s die je graag wilt behouden Daar zie je de “eerste” versie van je portretfoto’s. Je bekijkt de foto’s en kiest welke beelden je bewerkt wilt hebben. De foto’s die je geselecteerd heb, bewerk ik  en maak ik op de gewenste grootte voor de social media en stuur ik je vervolgens toe via de mail of via Wetransfer. Mocht je nog meer foto’s willen bestellen dan volgt hiervoor nog een aparte factuur. Misschien wil je een portret aan de wand,, of een fotoboek. 
Beeldbewerking

Basis beeldbewerking is bij de prijs inbegrepen, wil je foto’s geretoucheerd hebben dan wordt hier een extra bedrag per foto voor gerekend.

Vrijstaand maken

Soms is het nodig om een foto vrijstaand te hebben. De achtergrond is dan als het ware weg gegumd en je kunt de foto dan op iedere achtergrond plaatsen. Dit is mogelijk tegen een extra bedrag per foto.

High end Fotosessie Zilver
€ 1499
- Voorgesprek
- Middag luxe fotosessie
Visagie en hairstyling kan worden bijgeboekt
- 2 x kledingwissel
- 6 volledig geretoucheerde foto's op 20 x 24 cm formaat
- 6 mooie A4 passe-partouts
- Prachtige foliobox
- 25% korting op een ander formaat foto of wandecoratie
- Een onvergetelijke middag, die je je nog lang zult herinneren
- Slideshow video van je leukste foto's
- Een 40 x 60 cm wanddecoratie canvas van je mooiste foto
Ja, dat wil ik
High end Fotosessie Brons
€ 749
- Voorgesprek
- Middag luxe fotosessie
- Visagie en hairstyling kan worden bijgeboekt
- 1x kledingwissel
- 3 volledig geretoucheerde foto's op 20 x 25 formaat
- 3 mooie A4 passe-partouts
- Foto's in een prachtig fluwelen omslag
- 10 % korting op een wanddecoratie of een ander fotoproduct.
- Een onvergetelijke middag, die je je nog lang zult herinneren
Ja, dat wil ik

 

Andere wensen? Neem dan even contact met me op. Ik hoor graag van je.