Werkwijze

Werkwijze zakelijke portretfotografie

Wat kun je verwachten bij een professionele fotoshoot?

Zakelijke portretfotografie in de studio

Ik werk het liefst in de studio en met aanvullend natuurlijk licht. Op deze manier kan ik het beste jouw essentie vastleggen in een portret. Mijn studio staat in Leeuwarden. Aan de rand van de stad, dicht bij het water en bomen en een groot parkeerterrein en gratis parkeren. Ik ben eventueel ook beschikbaar voor shoots op andere locaties.

Voorafgaand aan de fotoshoot

We hebben contact per email of per telefoon en bespreken je wensen voor de fotoshoot.
Als eerste vraag ik je 2 voorbeelden mee te nemen, die je aanspreken qua Fotografie.

We stemmen eventueel een andere locatie af, welk pakket je wilt en plannen een datum in. Indien gewenst wordt ook visagie geregeld. Je kunt online betalen. Na betaling is de boeking definitief. In principe gaat een shoot in de studio altijd door,

Wanneer kun je het beste een afspraak maken voor zakelijke portretfotografie?

Je kunt het beste 2 maanden voor de gewenste datum boeken. Als je geluk hebt, kan het misschien ook op een kortere termijn.

Wat voor soort zakelijke portretfoto’s kun je verwachten?

Dit overleggen we altijd vooraf. In iedere shoot zit er in ieder geval een headshot (dit is een foto van dichtbij van je hoofd). Deze kan gebruikt worden voor je online profielen, zoals linkedIn, twitter, facebook, google+, pinterest etc. Daarnaast worden er een aantal foto’s gemaakt waar je helemaal op staat en een aantal waar een deel van je lijf op staat. Er zullen foto’s zijn waar je in de camera kijkt en foto’s waar je wegkijkt. Lachende foto’s en meer serieuze poses. Lopen, springen, liggen, zitten, er is van alles mogelijk, jij geeft je wensen aan.

Tijdens de fotoshoot

We drinken een kop koffie of thee en gaan daarna aan de slag.  Mocht je erg nerveus zijn, dan doen we eerst een ontspanningsoefening en een sessie gekke bekken trekken voor de camera, een sessie die acteurs verplicht moeten doen, maar anderen vinden dit vaak erg grappig om te doen. Dat maakt,  dat daarna de camera vaak gewoon vergeten wordt. We maken verschillende foto’s  en eventueel verwissel je van outfit. Tijdens het fotograferen laat ik je al foto’s zien. Zo kun je zien of er al beelden bij zitten waar je blij van wordt. Waar je op staat zoals je gezien wilt worden  voor je zakelijke portretten. Je zult merken dat je gaande weg de shoot je steeds meer op je gemak zult gaan voelen en op een gegeven moment zelfs vergeet dat er een camera op je wordt gericht.

Na de fotoshoot

Ik stuur je binnen 2 weken een link naar jouw eigen slideshow. Daar zie je de “eerste” versie van je zakelijke portretfoto’s. Je bekijkt de foto’s en kiest welke beelden je bewerkt wilt hebben. De foto’s die je geselecteerd heb bewerk ik  en maak ik op de gewenste grootte en stuur ik je vervolgens toe via wetransfer. Mocht je nog meer foto’s willen bestellen dan volgt hiervoor nog een aparte factuur.

Beeldbewerking

Basis beeldbewerking is bij de prijs inbegrepen, wil je foto’s geretoucheerd hebben dan wordt hier een extra bedrag per foto voor gerekend.

Vrijstaand maken

Soms is het nodig om een foto vrijstaand te hebben. De achtergrond is dan als het ware weg gegumd en je kunt de foto dan op iedere achtergrond plaatsen. Dit is mogelijk tegen een extra bedrag per foto.